MENÜ
Erzurum 13°
Kanal Erzurum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Bey'in veda ziyareti serüveni üzerine...
Mahmut Akdağ
YAZARLAR
31 Mayıs 2013 Cuma

Vali Bey'in veda ziyareti serüveni üzerine...

Yaşımız gereği eski Vali, Belediye Başkanı vs mülki amir pozisyonundakileri çok yakından takip edemedik…

Mustafa Malay Bey’i ucundan köşesinden…

Celalettin Güvenç’i biraz daha yakından…

Sebahattin Öztürk’ü ise biraz daha yakından izleme imkanı bulduk…

Geçtiğimiz gün bir meslek büyüğümüz şöyle bir şey söyledi…

“Eskiden Vali’ler tayinle giderken veda toplantısı düzenlerlerdi…

Ancak…

Bu denli haftalar süren karşılıklı ziyaretler yoktu…

Şimdi, Sayın Vali bıraksanız bir bu kadar daha devam eder vedalaşmaya..” deyince…

Geriye doğru bir küçük araştırma yaptık…

Hakikaten öyleymiş…

 

***
Peki kötü mü bu hal?

Değil…

Tam tersi çok iyi…

Vatandaşla devletin kaynaşmasından, sarmaş dolaş olmasından güzel şey olabilir mi?

Anladığım kadarıyla bu yeni durum bizim burayla sınırlı yahut kayıtlı değil…

Diğer illerde de durum bu…

Zannediyorum Sayın Başbakan’ın dahli var bu tarzda…

Bizi çok fazla etkilemiyor da…

Devlete mesafeli beldeleri düşünsenize…

Vatandaşla hemhal bir Vali…

İster istemez sevgide ciddi anlamda yeşerme söz konusu oluyor…

Özlenen, beklenen budur!

 

***
Bu demek değil ki…

Devlet ciddiyeti, ağırlığı yerle bir olsun!

Yerine göre o yüksek duruşu da görmek istiyor vatandaş!

Milletin en sevmediği yönetici tiplemesi ise, Erzurum ifadesiyle “devamsız” olanıdır…

Lafını bilmeyen, nadan tipler…

Somut bir örnek vereyim mi?

Mesela, sözüm ona umur görmüş, devlet terbiyesi almış bir yönetici vatandaşına memleketini sorup ardından etnik bir aidiyet izafe ederse…

Buna ciddi anlamda sevimsizlik etiketi yapıştırır vatandaş…

İtici gelir bu prototip…

Zira…

Zihin kıvrımları bölük pörçüktür bunların!

Maharetleri de mürayiliktir…

Şükür biz rastlamadık…

 

***
Bize ait hoş bir benzetme vardır…

Derler ki, “her yiğidin yoğurt yiyiş tarzı farklıdır…”

Öyle de…

Kimi milletine sırtını dönüp yemiş; kimi de paylaşmış…

Sayın Başbakan’ın tarzı Vali’lerin son uygulamalarına yansıyan şekilde…

Eleştiri oku atmaktan öte mahareti olmayanlar keşke bu inceliklere de bir bakıverseler…

Sanırım, kendilerine de çekidüzen vermiş olurlar…

Unutmadan söyleyeyim…

Çorap katına evin içine girmek değildir bu dediğimiz…

Yüreğinizi sere serpe açmaktır!

Sevgiyle…

Muhabbetle…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 1 Haziran 2013 Cumartesi 02:20
Çorap katına evin içine girmek ne demek.Açıklar mısınız.
 Dadaşca
 31 Mayıs 2013 Cuma 16:18
Aslında bu memleketin nere diye sorup sonrada etnik kimlik sorgulayan bu yazıdaki can alıcı nokta burası mı ne? bu vali bunu yapmış olmasın? ne dersiniz haaaaaaaaa.
 Bak yazmam ha
 31 Mayıs 2013 Cuma 16:14
Şimdi birde yeni bir şey çıkmış bir daha siteye gelmem veya yazmam. Allah Allah buda yeni moda tehdit. Gazetenin abonesini kesmek gibi bir şey. Bu tipler vardırya, adam trilyoner bir gazetenin abone parası 5 lirayı dolandırır szorada beğenmediği bir haberide gördümü getirme gardaş der işte öyle bir şey. Bak siteye girmem. niye Başbakanı niye meteddin! Vışşşş toprağ ağlan:)))))
 Yoncalık''a soruyorum-2
 31 Mayıs 2013 Cuma 14:15
Size şöyle bir sualim de var, ki bende bu gazetenin bir müdavimi olarak, sizin gibi yazdığı yorumların satır arasından derin bir görgü ve okumuşluk sızan birinden cevap umuyorum, bir gazete , yani yerel ölçekli, 'Tercüman-ı Ahval' mi olmalı, 'Tasvir-i Efkar' mı..Ya da yaşananların olguların tercümanı aktarıcısı mı olmalı, yahut düşünceleri, ki sizin kastınızda muhalif ön şartı var- tarif mi etmeli..Meselelerimize Tanzimatçı gibi mi yaklaşmalı, yoksa Jön Türk'çe mi? Ortak kabulleri hemen cami dışında pek olmayan bir toplumda hangi çizgi buluşturucu olacak? Tarifte buluşamayanların itibar ettiklerinin ölçüsü ne olacak? Ya da çelişkilerin dayatılması, hep yanlışların vurgulanması, eğrilerin, çirkinlerin, kötülerin bir 'öğreti' şeklinde kaydı ne getirecek..Namık Kemal'in ifadesiyle hakikatler fikirlerin çarpışması ile çıkacak ise o zaman, eleştirmek yerine 'anlamak' gözlüğüne sahip olmak daha akılcı olmaz mı? Ya da bir gazete topluma cinnet mi geçirtmeli, yaşama arzusunu mu kırmalı, ya da hadiseleri akla nakil mi etmeli, cevabınızı merak ederim.
 Yoncalık'a soruyorum
 31 Mayıs 2013 Cuma 13:58
Referansınız ve onunla etrafı okumaya çalıştığınız ekseni bilmiyorum. Yalnız yorumunuz 'muhalif', hatta 'kendisiyle bile dövüşen' birinin ifadesi gibi algılanabilir, ancak öyle algılamadım. Daha evvelde yazdığınız yorumlarda biraz 'hakaniyet', biraz 'ufuk' çizgisi gördüğüm için, şu attığınız yorumu garipsedim. Niçin? Bizde merkezi yönetimlerin inisiyatif kullanma durumları var mı ki, eleştiri yöneltiğinize 'ne yaptı' sorusunu yöneltiyorsunuz. Bu biraz avamca bir yaklaşım. Bildiğinizi sanırdım ki, bir vali yürütmenin talimatı olmadan ne yapabilir? sizin ve sizin gibi düşünenlerin başarılı bulduğu bir kaç istisna isim, eminimki sırf merkezi yönetimlere muhalif oldukları, tribünlere oynadıkları ya dabaskın medyanın meramını dillendirdikleri için öne çıkanlar. Onlar ne yapmışlar ki.. Başarılı gördüğünüzün çoğu güzel giyinmiş, tribünlerin dolu olduğu yerlerde görünüp çıkış yapmış. Bakın size ve hala irfanınıza itimat ettiğim için bir şey hatırlatayım, bilmiyorum erzurumda mı yaşıyorsunuz ya, erzurumda grev yapan tarih kitaplarında adları övgüyle geçen valilier cami yaptırmışlar. Esatpaşa, iprahimpaşa, Dervişağa, cennetzade...Ölçü bu mudur, bilmem meramımı okuyabildiniz mi
 Osman Turcan
 31 Mayıs 2013 Cuma 13:46
Acaba vasat bile olmayan bir vali üzerinden başbakanı övmek mi, yoksa Başbakan'ı övmek üzerinden vali'ye mesaj vermek mi? Ben tam tersini anladım. Çünkü bu güne kadar bu köşede vali'yi öven tek bir yazıya rastlamadım.
 Yoncalık'a
 31 Mayıs 2013 Cuma 13:37
Yoncalık kardeş yazıyı dikkatli okusanız çok ince bir mesaj verilmiş. Vali'yi methiyenin aksine farklı şeyler söylenmeye çalışılmış. Muhatabı anlar!
 yoncalik. -1
 31 Mayıs 2013 Cuma 12:50
Derlerki bi basbakan ile böcek arasindaki benzerlik nedir ? – „özgür bi gazeteyle ikisinide etkisiz hale getirebirsin.“ Bu soruya verilecek cevap su anki gezetecilik anlayisi düsünüldügünde; basbaka ile bi böcek arasindaki benzerlik – „ikiside gazeteyi „satin“ alabilir.“ Fanatikligin bu kadarina diyecek ne bi sözüm nede yazacak bi kelimem yok artik. Uzun zamandir gazeteyi-yazilari takip eden biriyim. Alinmayin lütfen fakat su ana kadar burda ufku acan-etkili bi yazi okumadim lakin topragim gazetesidir-yazaridir vede genctir-yenidir zamanla olur bunlar diye hep düsündüm. Lakin vasat bile olamayan bi valiyi övmeniz orda kalsin yetersiz bu vali üzerinden, ülkesi saldiriya ugrayip 50 den fazla vatandasini kaybetmesine ragmen Amerikalarda gezen bi basbakani övmeniz bendeki umutlari tamamen tüketti. Ve bu kadar yetersiz insanlar nasil bu mevkilere gelebilir? sorusunada artik cevabimi bulmus oldum.
 yoncalik. -2
 31 Mayıs 2013 Cuma 12:50
Bi vatandasi sokakta katledildigi icin gezisini yarim birakip dönen Ingiltere basbakanini görünce durumumuza üzülmek biyana bizimki elinden geldigince bu vahim olayi örtbas etmeye, suni gündemlerle gecistirmeye calismasi beni cileden cikardi. Buraya gelip sakin bana basbakani övmeyin. Etnisiteden bahsediyorsunuz, Bu ülke hic bi dönem bu kadar etnisitelere bölünmedi. Basbakan "Bu ülke halkini bir arada tutabilecek hic bir deger birakmadi !" Ayrica bireyleri „kullastiran“, tepedekileri „ilahlastiran“ zihniyetleri hep tiksinti verici bulmusumdur. Bu ülkenin-sehrin insanlarina güvenmek yerine yapilan herseyi basbakan-basbakan diye sayiklamak bu ülkeye,sehre ihanettir. Kusura bakmayin cok daginik yaziyorum cünkü bu konuda cok doluyum ülke bilinmeze kayarken halen „üc-maymunu“ oynayanlari görmek üzücü ve artik cok yorucu. Gazete önemlidir, halkin aynasidir yazarlariyla-düsünürleriyle halkin feneridir. En basta dedigim gibi artik bu gazete icin söyleyecek ne bi sözüm nede bi kelime yazim var.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Kanal Erzurum